به گزارش گروه سلامت طبنا (خبرگزاری سلامت) از مدیکالاکسپرس، محققان بریتانیایی از ۱۱ مرکز خواب سراسر بریتانیا، به بررسی نوعی ماسک –با نام دستگاه CPAP- پرداخته و دریافتند که این ماسک میتواند به افرادی که به آپنه در خواب و مشکلات خفیف تا شدید آن مبتلا هستند، کمک کند.
بیش از یک میلیارد نفر در سراسر جهان به آپنه در خواب مبتلا هستند. این اختلال خواب باعث باریک شدن راههای هوایی فرد هنگام خواب میشود و جلوی تنفس آنها را بهطور موقت میگیرد. این اتفاق معمولا چند بار در شب رخ میدهد و در نتیجه فرد بارها از خواب بیدار میشود. همچنین آپنه در خواب میتواند موجب خروپف بلند در فرد شود. نبود خواب راحت شبانه هم فرد را در روز بعد، کسل و خوابآلود میکند.
اخیرا محققان بریتانیایی، برای حل این مشکل، ماسکی به نام دستگاه فشار دایمی مثبت راههای هوایی (CPAP) تولید کردهاند که هوا را با ملایمت به دهان و گلوی فرد میفرستد و راههای هوایی او را باز نگهمیدارد. این دستگاه میتواند مشکلات ناشی از اختلال آپنه در خواب را برطرف کند.
بنابه گفته محققان، این روزها افراد بیشتری از جمله مردهای دارای اضافه وزن، زنان یائسه، کهنسالان و حتی کودکان، به اختلال آپنه در خواب و تبعات آن گرفتار میشوند.
محققان بریتانیایی در بررسیهای خود، از ۱۱۵ بیمار خواستند تا از دستگاه CPAP به مدت ۳ ماه استفاده کنند. از طرفی ۱۱۸ داوطلب دیگر با استفاده از روشهای درمانی رایج آپنه در خواب، مورد درمان قرار گرفتند. در این روشها، داوطلبان باید از هر چیزی که مشکل آپنه را بدتر میکند، مانند نوشیدنیهای الکلی، پرهیز میکردند.
پس از سه ماه، معیار سرزندگی افرادی که دستگاه CPAP را استفاده کرده بودند بسیار بهتر از افرادی بود که تحت درمانهای رایج قرار داشتند. این معیار بر حسب عواملی چون کیفیت خواب شبانه، مقدر انرژی یا خوابآلودگی در روز سنجیده میشود.
محققان دریافتند که ماسک CPAP میتواند خستگی و افسردگی مبتلایان به آپنه در خواب را درمان کند و عملکرد اجتماعی و احساسی آنها را بهبود بخشد.
به گزارش طبنا، محققان بریتانیایی در نظر دارند، پس از تکمیل بررسیهای خود و آزمایشهای بیشتر، این ماسک را در اختیار افراد مبتلا به اختلال آپنه در خواب قرار دهند.
مترجم: نادیا زکالوند
نظر شما